Νέα

Η CHICCO ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FUR-FREE RETAILER

Η CHICCO ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FUR FREE RETAILER ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΟΥΝΑ ΑΠΟ ΖΩΑ


Η Chicco, μια εταιρεία με αντικείμενο τα παιδικά είδη, έχει εδώ και καιρό σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα στα προϊόντα της, και τώρα κάνει το επόμενο βήμα υπογράφοντας επίσημη δέσμευση με τη LAV και την Fur Free Alliance να διατηρήσει αυτήν την πολιτική.

Η εν λόγω εταιρεία, η οποία δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των παιδικών και μωρουδιακών συλλογών της – από 0 έως 8 ετών – επικυρώνει με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή της να προωθεί μία ηθική και βιώσιμη μόδα, ακολουθώντας τα πρότυπα των προγραμμάτων Fur Free Retailer και Animal Free Fashion και να μην χρησιμοποιεί γούνα που προέρχεται από ζώα.

Η υπογραφή της Chicco είναι το αποτέλεσμα επαφών της εταιρείας με την LAV, την οργάνωση που εκπροσωπεί το δίκτυο Fur Free Alliance International στην Ιταλία, και ενισχύει το αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει την Chicco για την ευζωία και την προστασία των ζώων, αλλά και συμβαδίζει με την αποστολή της να βρίσκεται «όπου υπάρχει ένα παιδί».

Ο Joh Vinding, Πρόεδρος της Fur Free Alliance δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Chicco ως συνεργάτη του προγράμματος Fur Free Retailer. Με την υποστήριξη εταιρειών όπως η Chicco, η οποία ενδιαφέρεται για τις μελλοντικές γενιές, η μη χρήση αληθινής γούνας θα είναι το νέο ‘φυσιολογικό’ στη μόδα».

Η Simone Pavesi, διευθύντρια της LAV – Animal Free Fashion συνεχίζει: «Είναι πολύ σημαντική η ένταξη της Chicco στο πρόγραμμά μας, επειδή η συμμετοχή ενός τόσο καλά εδραιωμένου εμπορικού σήματος όπως της Chicco, μπορεί να αναδείξει την σημασία της μόδας χωρίς γούνα».

Ο M. Orseniga, Business Manager for Fashion & Retail της Chicco, δηλώνει: «Με την υπογραφή αυτή, η Chicco επικυρώνει μία δέσμευση που είχε ήδη εδώ και πολύ καιρό αναλάβει και ελπίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορέσει να συμβάλει στην προώθηση μιας συμπεριφοράς που λαμβάνει υπόψη τα ζώα και την ευζωία τους στο χώρο της μόδας.»

LAV Press Office
Tel. +39 06 4461325 – 339 1742586 – 329 03 98 535 – 320 6770285
E-mail [email protected][email protected][email protected]
www.lav.itwww.facebook.com/LAVonlus@LAVonlus

CHICCO Press Office
MSL Italia

Paola Salmoiraghi Tel. +39 02 77336.409 – [email protected]
Emanuela Rotoli Tel. +39 02 77336.290 – [email protected]

Fur Free Alliance
Ένας παγκόσμιος συνασπισμός με περισσότερες από 40 οργανώσεις για την προστασία των ζώων οι οποίες συνεργάζονται με σκοπό τον τερματισμό της εκμετάλλευσης και της θανάτωσης των ζώων για τη γούνα τους. Η FFA εκπροσωπεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η FFA εστιάζει κυρίως στην στέρηση της ελευθερίας των ζώων και στην κακοποίησή τους κατά την εκτροφή τους ή την παγίδευση. Για την επίτευξη των στόχων της η FFA προχωρεί στις παρακάτω ενέργειες:

  • ενημερώνει το κοινό αναφορικά με την κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα κατά την παραγωγή γούνας
  • προωθεί νέα νομοθεσία
  • αυξάνει την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και της βιομηχανίας της μόδας με σκοπό την επιλογή εναλλακτικών υλικών
  • διοργανώνει καμπάνιες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσω κοινών ή μεμονωμένων εκστρατειών

www.furfreealliance.com/

You might be interested in …

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημέρωση για τις δράσεις μας

You have Successfully Subscribed!