Νέα

Ένας ακόμη κολοσσός της μόδας, η Macy’s and Bloomingdale’s, καταργεί την αληθινή γούνα

Τα πολυκαταστήματα – θεσμός της Νέας Υόρκης καταργούν την αληθινή γούνα

Ένας ακόμη κολοσσός της μόδας, η εταιρεία λιανικής Macy’s Inc. (Macy’s and Bloomingdale’s), εντάσσεται στη λίστα των επιχειρήσεων που καταργούν τη γούνα. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία, ενημέρωσε χθες το κοινό ότι σταματά την πώληση αληθινής γούνας μέχρι το τέλος του 2020. Η απόφαση αυτή θα έχει εφαρμογή σε όλα τα ιδιωτικά εμπορικά σήματα της εταιρείας καθώς και σε προϊόντα των συνεργατών της. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης η εταιρεία θα κλείσει τα σημεία στα οποία πωλούσε γούνα.

Η Macy’s, Inc. διαθέτει περίπου 680 καταστήματα με τις επωνυμίες Macy’s και Bloomingdale’s, και άλλα περίπου 190 ανάμεσα στα οποία τα Bloomingdale’s The Outlet, Bluemercury, και Macy’s Backstage.

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς το τέλος της γούνας. Ήδη μεγάλα ονόματα της μόδας λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειονότητα των καταναλωτών καταδικάζει την αναπόφευκτη βία της παραγωγής γούνας, σταματούν να χρησιμοποιούν αληθινή γούνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ArmaniGucci, Prada Group, Channel, MichaelKors, Furla, Jimmy Choo, Zara, Versace, Esprit, Hugo Boss, Calvin Clein, Tom For, The North Face, Burberry, Diane Von Furstenberg και πάρα πολλοί άλλοι. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τις επιχειρήσεις που δεν πουλάνε γούνα στο Fur Free Retailer Program και εδώ οι αγορές που έχουν καταργήσει τη γούνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

You might be interested in …

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημέρωση για τις δράσεις μας

You have Successfully Subscribed!