Νέα

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πρόταση για απαγόρευση της εκτροφής ζώων για τη γούνα τους

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Στις 7 Φεβρουαρίου 2019, 36 βουλευτές κατέθεσαν σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της εκτροφής ζώων για τη γούνα τους στην Ουκρανία. Η νομοθετική αυτή πρόταση που ήρθε στη βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή Andriy Pomazanov και με την υποστήριξη της οργάνωσης Unique Planet της Fur Free Alliance, θα εισάγει αλλαγές στη νομοθεσία για τη διασφάλιση της ανθρώπινης μεταχείρισης των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Εάν περάσει η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, δεν θα είναι πλέον νόμιμο να διατηρούνται, να εκτρέφονται και να θανατώνονται ζώα για τη γούνα τους στην Ουκρανία, από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Ο Pavlo Vyshebaba, συντονιστής της εκστρατείας HutroOFF που σκοπό έχει την απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην Ουκρανία, δηλώνει: «Η κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε μετά την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού υπογραφών στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου. 27.500 Ουκρανοί στήριξαν την πρότασή μας.»

Το νομοσχέδιο αυτό είναι το αποτέλεσμα κοινών προσπαθειών της οργάνωσης Unique Planet και βουλευτών από διάφορες παρατάξεις, με επικεφαλής τον βουλευτή Andriy Pomazanov. Ο κος Pomazanov δηλώνει: «Τα εκτροφεία βλάπτουν το περιβάλλον, συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή και αποτελούν παράδειγμα περιττής κακοποίησης ζώων. Η κατάργηση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οδηγεί στη μεταφορά εκτροφείων στην Ουκρανία, κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσουμε».

Μετά την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Εσθονία και τη Λιθουανία, η Ουκρανία είναι η πέμπτη χώρα που εισήγαγε πρόσφατα νομοσχέδιο για να καταστεί παράνομη η βάρβαρη πρακτική της εκτροφής και θανάτωσης ζώων για τη γούνα τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, χώρες όπως η Γερμανία, η Νορβηγία, η Τσεχική Δημοκρατία και το Βέλγιο αποφάσισαν να ενταχθούν στον αυξανόμενο αριθμό κρατών που νομοθετούν κατά της εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

You might be interested in …

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημέρωση για τις δράσεις μας

You have Successfully Subscribed!