Νέα

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Χθες, 12 Μαρτίου 2019, στην Πολιτειακή Συνέλευση της Καλιφόρνιας εγκρίθηκαν κατά την πρώτη ψηφοφορία δύο πολύ σημαντικές νομοθετικές προτάσεις που αφορούν τη γούνα.

Αναλυτικότερα:

Ο νόμος AB 44 (Fur products: prohibition bill) που θα απαγορεύει την πώληση και κατασκευή προϊόντων γούνας σε ολόκληρη την Πολιτεία της Καλιφόρνιας, πέρασε την πρώτη ψηφοφορία με 10 ψήφους υπέρ και 4 κατά. Η τροπολογία αυτή είχε κατατεθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2018 από την Laura Friedman. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες προτάσεις έχουν ήδη ψηφιστεί στο Λος Άντελες, Σαν Φρανσίσκο, Μπέρκλευ και Δυτικό Χόλιγουντ.


Επίσης ο νόμος AB 273 (Fur-bearing and nongame mammals: recreational and commercial fur trapping: prohibition) που θα απαγορεύει την παγίδευση ζώων για την εκμετάλλευση της γούνας τους, πέρασε την πρώτη ψηφοφορία με 9 ψήφους υπέρ και 3 κατά. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση είχε κατατεθεί από την Lorena Gonzalez στις 24 Ιανουαρίου 2019.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η αγορά της γούνας μειώνεται συνεχώς. Επομένως, ισχυρισμοί για ανάπτυξη του κλάδου και δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επικίνδυνοι, καθώς παραπλανούν και εγκλωβίζουν ακόμη περισσότερο τους επαγγελματίες που τα τελευταία χρόνια πλήττονται από την παρατεταμένη κρίση της γούνας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η σπατάλη δημόσιου χρήματος προς τον κλάδο της γούνας και αντ’ αυτού να επιδοτηθούν δραστηριότητες που θα παρέχουν σιγουριά και προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τουρισμός στην περιοχή παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα της χώρας, αφού προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές επένδυσαν σε έναν κλάδο που σε παγκόσμιο επίπεδο φθίνει και απορρίπτεται από τη μόδα και τους καταναλωτές, και δεν αξιοποίησαν τις δυνατότητες της περιοχής στον τουρισμό.

Επιπλέον, πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση έδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών διαφωνεί με τις κρατικές ενισχύσεις προς τη γουνοποιία και την παραγωγή γούνας.

You might be interested in …

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημέρωση για τις δράσεις μας

You have Successfully Subscribed!