Νέα

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ παρουσίασε γούνα από φυτικές ίνες

Γούνα από φυτικές ίνες από τη γνωστή σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ, παρουσίασε χθες την πιο φιλική προς το περιβάλλον γούνα. Την πρώτη απομίμηση γούνας φτιαγμένη κυρίως από φυτικές ίνες. Η κα Μακάρτνέϊ, γνωστή για την αγάπη της προς τα ζώα και το περιβάλλον, δεν χρησιμοποιεί στις συλλογές της υλικά που προέρχονται από ζώα, ενώ στηρίζει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με αυτή τη νέα φιλική προς το περιβάλλον απομίμηση γούνας που κατασκευάζεται με βιοτεχνολογικά υλικά. Είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς μία βιώσιμη και φιλική προς τα ζώα μόδα.»

Η KOBA Faux Fur,  δημιουργήθηκε από την ECOPEL και ενσωματώνει τις ίνες DuPont ™ Sorona για να προσφέρει στη βιομηχανία της μόδας μία ευέλικτη εναλλακτική επιλογή, η οποία είναι και απαλή και διαρκεί.

Καθώς η μόδα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη γούνα ζώων, η Η KOBA Faux Fur θα προσφέρει μια πολυχρηστική εναλλακτική επιλογή, με χαρακτηριστικά για όλες τις αγορές, ακόμη και για την αγορά πολυτελών ειδών. Η KOBA® faux fur κατασκευάζεται από ίνες Sorona®,  δημιουργώντας τις πρώτες εμπορικά διαθέσιμες γούνες με βιοτεχνολογικά υλικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECOPEL, Christopher Sarfati, δήλωσε:

Συνεργαζόμαστε με τη Στέλλα Μακάρντεϊ αρκετά χρόνια και σίγουρα έχουμε επηρεαστεί θετικά από τις αξίες της. Όχι μόνο είμαστε περήφανοι να προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές που δεν προέρχονται από ζώα, αλλά είμαστε ακόμη πιο περήφανοι που επιλέξαμε έναν διαφορετικό δρόμο στο σχεδιασμό της απομίμησης γούνας. Από τα ανακυκλωμένα υλικά στην βιοτεχνολογία, στηρίζουμε τη μετάβαση προς τις βιώσιμες επιλογές.

Η KOBA® faux fur αποτελείται κατά 37% από φυτικές ίνες (plant-based) το οποίο σημαίνει:

✓ 30% μείωση ενέργειας

✓ 63% μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

✓ φιλική προς τα ζώα

Η KOBA Faux Fur αποτελεί την πιο ‘βιώσιμη προσπάθεια της εταιρείας, για την επίτευξη των στόχων της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή  (IPCC – International Panel on Climate Change) για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 45% έως το 2030.’

Vogue

You might be interested in …

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημέρωση για τις δράσεις μας

You have Successfully Subscribed!