Ζώα για ενδύματα

Στοιχεία – Στατιστικά

Οι ελληνικές εξαγωγές έτοιμων ενδυμάτων από γούνα παρουσιάζουν πτώση 47% από το 2012 έως το 2018, από €234  εκ σε €123 εκ. Οι τρεις κυριότεροι προορισμοί ελληνικών έτοιμων γουναρικών για το 2018 είναι η Ρωσία (39%), τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα (23%) και οι ΗΠΑ (8%).   Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν και οι Ευρωπαϊκές εξαγωγές γούνας Συγκεκριμένα […]

Learn More

Η ευζωία των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους είναι ανέφικτη

Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (Photo Credits_Jo-Anne McArthur #MakeFurHistory) Κάθε χρόνο εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται και θανατώνονται με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή γούνας. Το 85% περίπου των γουνοδερμάτων στο παγκόσμιο εμπόριο γούνας, προέρχεται από εκτροφεία γουνοφόρων. Η ευζωία των ζώων στα εκτροφεία είναι ανέφικτη και συνεπάγεται τον δια βίου εγκλεισμό τους σε κλουβιά πολύ μικρών διαστάσεων και την […]

Learn More

Η γούνα στον κόσμο

Η γούνα είναι ένα ξεπερασμένο προϊόν που απορρίπτεται από ολοένα και περισσότερους καταναλωτές και μεγάλους οίκους μόδας, ενώ με νομοθετικές ρυθμίσεις σταδιακά καταργείται τόσο η παραγωγή όσο και η πώληση γούνινων ειδών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Learn More

Γούνα και περιβάλλον

Συχνά η γούνα παρουσιάζεται ως «φυσικό» προϊόν, αλλά στην πραγματικότητα μέχρι να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν, απαιτείται πολλή επεξεργασία, μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις και προσμείξεις ουσιών.

Learn More
fur

Η γούνα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η γουνοποιία μέχρι πριν λίγα χρόνια, περιοριζόταν κυρίως στην κατασκευή γούνινων προϊόντων με γουνοδέρματα που αγόραζαν οι γουναράδες στις δημοπρασίες του εξωτερικού.

Learn More

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημέρωση για τις δράσεις μας

You have Successfully Subscribed!